Help needed for my HARD DISK


#1

I had hard disk 500gb of Western Digital , some days before it has stopped working , when i try to install windows , it shows the harddisk but doesnt access it , and when i attach it to usb via usb cable , it shows that its health is only 8 % and it has bad sectors , can any one tell me how to remove these bad sectors ?? I m in deep trouble , please help me out . Any one who will help me , it will b highly appreciated .

Thanks


#2

[quote=", post:, topic:"]

I had hard disk 500gb of Western Digital , some days before it has stopped working , when i try to install windows , it shows the harddisk but doesnt access it , and when i attach it to usb via usb cable , it shows that its health is only 8 % and it has bad sectors , can any one tell me how to remove these bad sectors ?? I m in deep trouble , please help me out . Any one who will help me , it will b highly appreciated .

Thanks

[/quote]

try to chk it as secondary harddisk means boot ur pc wid another hd and set it as secondary…then use HDD observer to chk the health and performance status of this harddisk…


#3

when i use it as secondary , it doesnt show it in my computer , when i go to disk management , it shows it as INACCESSIBLE and its health is shown only 8 percent.

What should i do ?


#4

[quote=", post:, topic:"]

when i use it as secondary , it doesnt show it in my computer , when i go to disk management , it shows it as INACCESSIBLE and its health is shown only 8 percent.

What should i do ?

[/quote]

is it under warranty?/


#5

nopes , if it was then i would replace it easily


#6

Run chkdsk or else, use Seagate's Seatools bootable CD image (can be found on their website) to check your HDD.


#7

[quote=", post:, topic:"]

Run chkdsk or else, use Seagate’s Seatools bootable CD image (can be found on their website) to check your HDD.
[/quote]

my hard disk is of Western Digital , will it b checked by seagate’s seatools ?


#8

#9

perform a low level format


#10

#11

dont perform lowlevel format, what ever breath it has init will be gone, i think ur pcb is bust just get it replaced but before doing that try to delete the partion and make a new partion i think it will inshallah work fine.